Målet är både att sätta fokus på den offentliga måltidens betydelse och utvecklingsmöjligheter, men också att öka den regionala livsmedelsproduktionen. Pandemin har satt ännu mera fokus på säkra och korta leveranser, samtidigt som Dalarna bara är självförsörjande på en enda gröda, nämligen potatis.
Den 6 oktober i Rättvik Arena
Mässan öppnas av tf landshövding i Dalarnas län, Camilla Fagerberg Littorin. Sedan rullar det på med intressanta föredrag och debatter. Under eftermiddagen presenteras Dalarnas landskapsmåltid. Dessutom blir det tävling: Kockar från de offentliga köken i Dalarna gör upp om vem som kan laga bästa rätten för skola och äldreomsorg. Dagen avslutas med mat, mingel och prisutdelning.
Dessutom blir det tävling: Kockar från de offentliga köken i Dalarna gör upp om vem som kan laga bästa rätten för skola och äldreomsorg. Dagen avslutas med mat, mingel och prisutdelning. Dagen avslutas med mingel och prisutdelning.
Mässan arrangeras gemensamt av Upphandlingsdialog Dalarna, Länsstyrelsen i Dalarnas län, Lantbrukarnas Riksförbund, Offentlig gastronomi i Dalarna (där bland annat alla offentliga kostchefer i Dalarna ingår), Mora kommun och Upphandlingscenter (gemensam inköpsorganisation för sju dalakommuner).
Mer information på Dalarnas matmässa i Rättvik – Upphandlingsdialogdalarna
Kontakt: sten-rune.lundin@lansstyrelsen.se